רשלנות רפואית
רשלנות רפואית
רשלנות רפואית
תביעות ביטוחיות
משרד עורכת דין שושי לוי - מנדלוביץ ניסיון רב בייצוג מבוטחים מול חברות ביטוח בתביעות לקבלת תגמולי ביטוח, בין היתר בגין אובדן כושר עבודה, נכות מתאונה, מחלות קשות, סיעוד, תאונות אישיות, ביטוחי חיים ועוד.
רוב האוכלוסיה בישראל מחזיקה בפוליסות ביטוח מסוגים שונים במטרה להגן על האזרח הקטן במצבים קשים בחייו. אף על פי כן ולמרות שלעיתים המבוטח משלם דמי ביטוח משך שנים רבות לחברת הביטוח, חברת הביטוח מתנערת ממנו ומערימה קשיים והמבוטח נאלץ להתמודד עם בירוקרטיה.
על פי סעיף 33 לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א – 1981, התיישנות תביעות ביטוחיות על פי פוליסות ביטוח הינה 3 שנים ממועד התרחשות מקרה ביטוח, כאשר הגשת מכתב לחברת הביטוח אינה עוצרת את מרוץ ההתיישנות. זאת ניתן לעשות רק בהגשת תביעה לבית המשפט.
בדרך כלל, תביעה למימוש זכויות נפתחת בטופס תביעה של חברת הביטוח אליו נדרש המבוטח לצרף מסמכים שונים לרבות מסמכים רפואיים המעידים על מצבו הרפואי, פרטי בנק, צילום תעודת זהות וכיוצא בזה. לאחר קבלת התביעה חברת הביטוח תפעל לברר את חבותה ולעיתים
אף תפעיל חוקרים לצורך זה. עם תום הבדיקות חברת הביטוח עשויה להכיר בתביעה, להכיר בה באופן חלקי, לשלם חלק מהתביעה בפשרה או לדחות את התביעה.
יחד עם זאת, אין המדובר בסוף פסוק ובידי המבוטח הזכות לפתוח בהליך משפטי כנגד המבטחת ככל שהוא אינו שבע רצון.
חברות הביטוח מנסות להתנער מתשלום מסיבות שונות. כך למשל טוענות הן כי הן דוחות את התביעה בטענת אי גילוי – קרי מכיוון שהמבוטח הסתיר פרטים רפואיים מעברו שלו חברת הביטוח היתה יודעת עליהם לא היתה מקבלת אותו לביטוח או מחייבת אותו בדמי ביטוח/פרמיה גבוהה יותר. טענה נוספת היא התקיימות של חריגים ו/או סייגים שקיימים בפוליסה. טענה אחרת הינה טענה לאי תשלום פרמיות וביטול הפוליסה וכיוצא בזה. בהרבה מאוד מהמקרים המבטחות מתנערות שלא כדין מתשלום.
לכן ועל מנת לקבלת תוצאה מיטבית, יש צורך בליווי של משרד עורך דין בתביעות כנגד מבטחות בטרם הגשת התביעה ובמהלכה.